Van Schaik Elektrotechniek Bel direct
0348 - 443 642

ZONNEPANELEN VOOR ZAKELIJK GEBRUIK BIEDEN FISCALE VOORDELEN

Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Om het investeren in duurzame energie door bedrijven te bevorderen heeft de overheid een aantal fiscale regelingen in het leven geroepen die de investering in zonnepanelen extra interessant maken:

  • Energie-investeringsaftrek (EIA): een subsidie voor de investering in energiezuinige technieken en de toepassing van duurzame energie in uw onderneming.
  • Stimulering van Duurzame Energie (SDE): subsidie voor de productie van duurzame elektriciteit en duurzame warmte zoals met zonnepanelen.
  • Energie Onderzoek Subsidie (EOS): subsidie om kennis over energie-efficiency en duurzame energie in Nederland uit te breiden.
  • Innovatie Prestatie Contracten (IPC): subsidie voor samenwerkende mkb-bedrijven die een meerjarig innovatietraject uitvoeren.

Kijk op www.rvo.nl ‘Ministerie van Economische Zaken’ voor meer informatie en de mogelijkheden over aanvraag van investeringsaftrek voor bedrijven en instellingen.

Brochure : Zonnepanelen voor bedrijven